Jag är Ylva – kock, skribent och ekonom. Sedan 2005 jobbar jag som matkommunikatör och gör det här:

  • Recept
  • Redaktörsjobb
  • Receptredigering
  • Matstyling och props
  • Copy, krönikor och matreportage
  • Trendspaningar och föreläsningar
  • Strategi- och konceptutveckling

 

Jag tänker att jag har lyckats om du blir hungrig när du tittar på fotot jag stylat. Det ser ut som jag nonchalant slängt smulorna på sidan av tallriken, men de är nogsamt räknade och värderade precis som det gyllene snittet och valet av tallrik.

Mina recept är inspirerande, fungerande, situationsanpassade och hyfsat nyttiga. 5:2 och andra dieter väljer jag bort precis som anklever, inte för att det inte är gott, utan för att jag inte vill bidra till djurplågeriet. Och så tycker jag att vi ska äta mera grönt och mindre kött, men från gladare djur.

Om du inte vet vad en chinoise är så kan jag förklara. Jag ogillar ingresser som innehåller superlativ och så är jag bra på att skriva, inspirera och vara ditt bollplank i allt från kokböcker till menyer och förpacknings- och konceptutveckling.

Jag kan nämligen ganska mycket om mat.
Och alltid är jag hungrig.

/Ylva

 

PS. Du hittar mina recept under fliken recept samt hos www.taffel.se. Där - på Asian Station - bloggar jag om asiatisk mat. 

ylva.jpgFoto: Ulrika Pousette

0735 114789
ylva@welldone.se

  • Ylva Bergqvist
  • Well Done Sthlm
  • Hjärnegatan 10
  • 112 29 Stockholm
  •  
  • AGENT: Agent Molly & Co