Korv med extra allt

Bor man på Kungsholmen så är det ju skam om man inte äter korv flera gånger i månaden. Här bor nämligen Stockholms bästa korvmakare Taylor & Jones. De har ju mycket annat gott också och hade jag haft mer pengar i plånkan så hade jag köpt deras sjukt fina hängmörade entrecote. En spindel hade blivit imponerad av den marmoreringen. Jag blev både imponerad och hungrig och köpte fler korvar än jag tänkt. Till korven blev det söt rotfruktspytt, syrlig surkål, krämig pepparrotskräm och knaprig lök. En perfekt kombo helt enkelt. Om du inte har tid att ägna 30 minuter av ditt liv åt att steka rotfrukterna så blir det gott men surdegbröd eller kokt potatis. Surkålen blir extra god om man kokar om den med vin, fond och kryddor. Känner man för att göra extra allt med allt så ska man lägga 45 minuter på det. Gitto har ett bra recept.

Ps. P&J har även korvkurs som varmt kan rekommenderas. Du kommer därifrån lycklig med 5 kilo korv, 1 kilo i magen och 4 kilo i en påse.

Korv – extra allt
4 portioner

200 g kålrot
200 g palsternacka
200 g morot
200 g rotselleri
200 g potatis
4 st korvar t ex T&J´s Cumberland
2 dl lätt créme fraiche
1 msk äppelmos
1 tsk fransk senap
ca 2 msk riven pepparot
400 g surkål
4 msk friterad lök
2 msk hackad gräslök till garnering
salt, svartpeppar
smör till stekning

Skala och tärna rotfrukterna och potatisen. Stek den mjuk i smör på medelstark värme, ca 20 minuter. Rör om då och då. Stek korven i ugnen eller på spisen (ugnen är att rekommendera för T&Js korvar då de är så magra). Blanda crème fraiche, äppelmos och senap. Smaksätt med pepparrot, salt och svartpeppar. Värm surkålen. Strö över friterad lök och hackad gräslök vid servering.

 Skriv ut