Lättja

Det är inte av lättja som bloggen har ekat tom. Det är pga brist på kök. Men nu har byggjobbarna lämnat dammet och saker kan återgå till sakers ordning. Det kliar i fingrarna över att få använda köket, som är jättefint, men eftersom det springs mycket i benen på arbetstid så har jag inte riktigt tid att inviga det så storstilat som önskats. På smygpremiären lagades det därför en superenkel pasta. Här finns samma idé fast i ett något mer komplicerat utförande utan att vara komplicerat.

Pasta med salviasmör och tomatsås
Lagom till 2 personer. Klart på en kvart. Det finns många märken på pastakuddar – a.k.a ravioli och tortellini – i butiken. Jag brukar köpa de dyraste och undvika de med skinka då den torkade smaken får mig att känna mig som en tonårig scout igen. Oftast tycker jag de med svamp eller ricotta är godast. Denna gång köpte jag Matic, fyllda med Karl Johan. Klart godkända.

1 paket fylld färsk pasta av valfri sort
2 dl färdig tomatsås, gärna med lite bitar av grönsaker i.
30 g smör
10 färska salviablad
1 dl riven pecorino eller parmesanost

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Värm tomatsåsen efter bästa förmåga. Smält smöret i en kastrull eller i en liten stekpanna. När det börjar tystna och dofta nötbrunt drar du det åt sidan och lägger i salviabladen. Lägg upp pastan på ett fat och lägg på tomatsås och ringla över smöret. Toppa med riven ost.

 Skriv ut