Gult och fult blir gott

Majs älskas av både från grisar, kycklingar och biofantaster. Passa på att köpa majsen nu när den är färsk, söt och extra god. Ett fult men ack så gott baconsmör passar bra till.

Majs med baconsmör
Smaken vinner över färgen. Smöret är också gott till grillat kött.

4 st majskolvar
1 lime
½ paket bacon, ca 75 g
½ gul lök eller 2 schalottenlökar
1,5 msk mörkt muskovadoråsocker
100 g smör
1 kruka koriander
½ röd chili eller några stänk tabasco med chipotle
salt, svartpeppar

Koka majskolvarna mjuka i saltat vatten eller grilla dem på indirekt värme. Tvätta limen, riv skalet fint och pressa ur saften. Strimla bacon och hacka löken fint. Fräs lök nästan mjuk i lite olja. Tillsätt bacon och fräs lite till. Rör i socker och 1 msk limejuice och koka ihop tills sockret har löst sig och är krämigt, ca 2 minuter. Låt svalna. Blanda eller mixa lökblandningen med smöret, limeskalet och 1/3 kruka hackad koriander. Smaka av med chili, salt och peppar. Klicka på de varma majskolvarna.

 Skriv ut