Eva har rätt

Foto: Matilda Lindeblad

Eftersom det inte bara är Eva som är glömsk utan även jag som glömt att publicera receptet så kommer här bot och bättring. På begäran: Päronmarmelad med rosmarin och mandel. Som plåster på såren kommer även de andra två recepten, konfiterade aprikoser och ugnsbakade fikon, som finns med på skärbrädan.

Päronmarmelad med rosmarin och mandel
Passar särskilt bra till blåmögelost

3 st stora päron, ca 700 g
750 g syltsocker
1 dl vitt vin
1 kvist rosmarin
75 g mandel, skållad och hackad

Skala och tärna päronen. Lägg dem i en kastrull med sockret, vinet och rosmarinkvisten. Koka upp och koka ca 10 minuter tills päronen är mjuka. Mixa. Tillsätt mandeln. Häll upp på en väl rengjord och gärna steriliserad burk. Servera till t ex blåmögelost.

Receptet har tidigare publicerats i Lantliv mat & vin 2012

 Skriv ut