Ädelost och vörtbröd
Juletiden är fylld av många måsten. Pepparkakor med ädelost må kanske betraktas som ett av dem. Här får du chansen att förnya dig åtminstone lite grann.
Ädelostkräm m vörtbrödsströssel och portvinsrussin
Vill du förenkla receptet kan du lägga krämen på en pepparkaka istället. Inte lika tjusigt och kanske lite sötare men enklare att servera till många.
25 st röda små vindruvor
1 dl russin, gärna blandade gula och sultanrussin
4 msk portvin
200 g Saint Agur eller annan gräddig ädelost
1 dl creme fraiche
4 skivor vörtbröd
smör till stekning
färsk timjan till garnering
Halvera vindruvorna och kärna ur dem. Lägg dem i en skål med russinen. Häll på portvin och låt marinera minst 30 minuter, gärna ett par timmar. Mosa ädelost med créme fraiche. Dela brödet i mindre bitar eller mixa det och stek smulorna krispiga i smör. Lägg upp ostkrämen på små fat eller i glas. Toppa med portvinsrussin och vörtsmulor.
Receptet har tidigare varit publicerat i Lantliv Jul
Skriv ut