Äppelchutney

Foto: Katja Halvarsson

Äppelchutney med ingefära och chili
Gott både till ribs och rullar. Håller ca 1 vecka i kylskåp.
ca 600 g

700 g äpplen, gärna syrliga
2 st schalottenlökar eller 1 stor lök
1 röd chili, urkärnad och finhackad
2 tsk ingefära, riven
0,75 dl risvinäger
2 dl farinsocker
1 tsk senapsfrön
1 kanelstång
2 tsk sesamolja
salt och sichuanpeppar

Skala och tärna äpplena och löken fint. Lägg äpplena i en kastrull tillsammans med lök, chili, ingefära, vinäger, socker, senapsfrön och kanelstång. Låt koka upp och koka ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med sesamoljan, salt och ev. sichuanpeppar. Häll upp på rengjorda och steriliserade burkar. Låt svalna.

Receptet har tidigare varit publicerat i Elle Mat & Vin

 Skriv ut