Året som gått - bakom kulisserna

The murder of the märgben. Det var i slutet av Februari när snön fortfarande låg djup som Jonas från Food & Friends slängde av sig skjortan och visade sina snygga biceps.

Visst är det väldigt mycket sommarkänsla i den här bilden? Men även om ni inte tror det så blev det en fin somrig grillfolder fotograferad av Mattias Södermark.

Fotografen tröttnade. Inte på mig men på telefonsäljaren. Man har alltid roligt på jobbet när Joel fotar. Och så får man gott kaffe, vistas i en underbar miljö och så blir bilderna bra. Han är som ett riktigt välfyllt kinderägg med andra ord den där Joel Wåreus.

Ljust och fräscht, det är väl det nya heta? Så här ser det ut i studion hos Matilda Lindeblad. Det vita stillebenet fick under dagen en mörk och svart kompis. Jobbet var Camillas exjobb från Fotoskolans bildredigerings linje.

Årets kanske mest udda fotografering. Vi plåtade i ett ofärdigt restaurangkök bland elektriker och VVS-gubbar. Den gullige kocken hade en dålig dag på jobbet och fick inga varor och ryggskott vid lunch. När sista bilden var tagen gick han på toa, men glömde att handtaget inte var installerat ännu...

Det räcker inte med att laga god mat. Numera måste stjärnkockarna även stycka kyckling på tid i teve och kunna jonglera. Gullige Stefano Catennaci grejade 3 citroner, lite surt för en tävlingsmänniska som honom.

Tillbaka i Värtahamnen där året började men nu stod Thailändsk streetfood på menyn. Johanna Dannesund tog den här otroligt koola bilden. Hon jobbar vanligtvis på mrs Cheng när hon inte fotar Joel och mig in action.

Vi klev upp i ottan och åkte i 2 timmar för att fånga en härlig vinterdag. Man kan tydligen inte få allt och att fånga solen denna december verkade vara ett kamikaze-uppdrag. Behöver jag säga att solen strålade 15 mil bort i Stockholm.

Kungahuset brukar ju visa året i bilder eller var det Hänt i veckan? Det är lätt att sätta likhetstecken mellan de två och inte för att jag på något sätt vill sätta likhetstecken mellan dem och mig så tänkte jag göra samma sak. Här kommer året 2012 i bilder bakom kulisserna. Nästa år ska jag bli bättre på att ta sådana här bilder för det är riktigt kul. Det får bli mitt nyårslöfte. Gott Nytt år!

 Skriv ut