En himmelsk kombo!

Foto: Matilda Lindeblad

Muskovadorårörda blåbär med vit chokladkräm
Vit chokladmousse får sällskap av rårörda blåbär. Mörkt muskovadoråsocker ger blåbären en lätt lakritston. Kaksmulor eller rostade nötter är gott att strö på för lite extra tuggmotstånd. Har sockret stelnat till kan du riva det på ett rivjärn eller värma det på svag värme i mikrovågsugnen.
6-8 portioner

400 g blåbär, ca 5 dl
3 msk mörkt muskovadoråsocker
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
rivet skal av 1 liten citron
1 dl Kesella
Citronmeliss eller mynta
Blåbär till garnering

Häll blåbär och socker i en bunke. Rör om då och då tills sockret har löst sig. Vispa grädden lätt. Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa upp ägget och tillsätt i chokladen tillsammans med citronskal och kesellan. Vänd sist ned vispgrädden. Häll rårörda blåbär i botten på glasen. Fyll på med chokladmousse och ställ kallt. Garnera med blåbär och citronmeliss.

Receptet har tidigare varit publicerat i Lantliv Mat & Vin

 Skriv ut