Blomkålssoppa

En lättlagad soppa som blir lite festligare med hjälp av en räktopping. Även om du tycker det är lite jobbigt ska du skala räkorna själva. De räkor någon annan skalat smakar aldrig lika bra.

Blomkålssoppa med rucolamarinerade räkor

1 stort blomkålshuvud
8 dl buljong, grönsak eller kyckling
2 dl vispgrädde
200 g räkor, skalade
1 citron, finrivet skal från
30 g rucola, grovhackad
4 msk olivolja
Olivolja, salt och svartpeppar

Dela blomkålen i buketter. Koka den mjuk i buljong och grädde, ca 25 minuter. Mixa den slät. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda samman räkor, citronskal, rucola och olivolja precis innan servering. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa soppan med räkorna. Droppa över lite olivolja.

 Skriv ut