Bönhörd sallad

Foto: Matilda Lindeblad

Blanda de färska bönor du får tag på och tycker om och komplettera med frysta haricots verts när säsongen är slut. Salladen är god till både kyckling och lax och ett perfekt grönt inslag på en buffé.

Sallad på färska bönor med nötter, granatäpple & fetaost
8 bufféportioner

600 g bönor t ex haricots verts, vax- och skärbönor, helst färska
75 g valnötter
75 g melonkärnor och pumpafrön
1 granatäpple
2 msk hackad bladpersilja
150 g fetaost

Dressing
3 msk valnötsolja eller olivolja
1 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
salt och svartpeppar

Ansa bönorna och skär ev skärbönorna i mindre bitar. Koka bönorna al dente i saltat vatten. Spola dem kallt. Hacka valnötterna grovt. Rosta nötterna och fröna i en torr stekpanna. Dela och kärna ur granatäpplet. Blanda nötter, granatäpplekärnor och bladpersilja. Blanda ingredienserna till dressingen. Blanda bönorna med nötströsslet och dressingen precis vid servering. Lägg på ett fat och smula över fetaost.

 Skriv ut