Blåbärskaka med extra allt

Foto: Matilda Lindeblad

Citronkokoskaka med blåbär
Alla goda smaker i samlad i en saftig kaka – citron, kokos och blåbär. Blir det smet över blir den god att fylla i små muffinsfomar.
1 form, ca 12 bitar

4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl kokos
100 g smör
1 dl mjölk
1 citron, saft och skal
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl blåbär
2 tsk potatismjöl
30 g smör
2 msk råsocker

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Smält smöret. Blanda ned mjölk, citronskal och citronsaft. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronmjölken och vänd sist ner mjölblandningen. Blanda blåbär och potatismjöl. Smöra en form och ströa med råsocker. Varva kaksmet och blåbär i formen. Grädda i 175º i ca 1 timme eller tills kakan är klar. Baktiden varierar på grund av ugn och val av bakform. Titta till kakan då och då och lägg eventuellt på en bit aluminiumfolie efter ¾-dels gräddningstid.

Receptet har tidigare publicerats i tidningen Lantliv

 Skriv ut