Coca-cola is da shit - husets bästa pulled pork

Mannen min älskar cherry coke lika mycket som jag hatar det. Varje gång han dricker det smakar jag ett kryddmått och ställer mig frågan: älskar jag den här mannen som älskar den här drycken? Jag svarar ja – för inte kan de falla på något som banalt som en odrickbar dryck – men drycken förblir odrickbar. För mig. Däremot kan man göra underbar pulled pork på fanskapet. Gärna ihop med en massa andra helfabrikat som ketchup, bbqsås och chipotlepasta. Det smakar inte cherry och det smakar inte coke men det blir grymt. Mannen godkände anrättningen med orden: man borde alltid ha lite pulled pork i kylen!

Pulled pork El Hefe style med cherry coke
1 kg hel fläskkarré
1 dl ketchup
0,5 dl bbq sås
2 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk salt
1,5 msk chipotlepasta
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk cherry coke eller coca-cola

Lägg fläskkarrén i en ugnssäker gryta som gärna har ett tillhörande lock. Blanda ketchup, bbqsås, spiskummin, koriander, salt och chipotle och kleta in köttet med det. Hacka löken och vitlöken fint och lägg ovanpå köttet. Häll på ungefär halva burken coca-cola. Ställ in köttet i 150 grader i ca 4 timmar lägg på ett lock eller aluminiumfolie. Efter halva tiden häller du på resten av coca-colan och vänder på köttet och ställer in det i 2 timmar till (4 totalt). Köttet är klart när det går att dra isär som trådar med hjälp av en gaffel. Gör det. Rör runt så att såsen och köttet blandas och smaka av med salt, peppar och chipotlepasta. Servera med gräddfil, rostad majs, avokado, pico de gallo och ris. Eller på en macka med karamelliserad lök och sallad.

Och här finns ett annat recept med lite mindre e-nummer.

 Skriv ut