Ett upprop till folket

Foto: Jenny Grimsgård

Hör upp gott folk: alla borde vi äta mer surkål. Ett GOTT råd.

Små croquesnittar med cornichons
Krämig ost, stark senap och syrlig surkål blir helt ljuvligt i de här grillade croquesnittarna.
4-6 portioner

3 msk senap
3 msk majonnäs
8 skivor surdegsbröd
125 g mozzarella
125 g gruyere eller en lagrad hårdost
8 skivor rökt skinka
3 dl surkål, urkramad
nymalen svartpeppar
cornichons till servering

Bred senap och majonnäs på bröden. Riv osten grovt. Fördela ost, skinka och surkål på bröden. Krydda med peppar. Lägg ihop och grilla eller stek bröden gyllene tills osten smälter. Dela bröden i minder strimlor eller bitar. Servera med cornichons.

Receptet har tidigare varit publicerat i Tidningen Elle Mat & Vin

 Skriv ut