Sylt för extra lyxiga dagar!
Drottningens lyxiga sylt med mörk choklad
En riktigt lyxig sylt som får extra smak av fin mörk choklad. Ta så mycket choklad som själen behöver och plånboken tillåter – den mindre mängden ger en lätt antydan. Det går bra att använda frysta bär. Satsen räcker till 2-3 burkar.
500 g hallon
500 g blåbär
3 dl råsocker
70-140 g mörk choklad, av fin kvalitet tex Valhrona Manjari 64 %
Koka bär och socker i ca 15 minuter. Skumma om det behövs. Hacka chokladen fint och tillsätt. Rör om och låt svalna. Häll upp i steriliserade burkar.
TIPS: Sterilisera burkarna genom att torka dem, väl rengjorda, i 100º i ca 20 minuter precis innan sylten hälls i. Då blir de rena och fina och hållbarheten förlängs.
Receptet har tidigare varit publicerat i tidningen Lantliv
Skriv ut