Mrs Cheng´s färsbiffar

Foto: Joel Wåreus

Saftiga, smakrika och framförallt lättlagade små biffar med extra knaprighet från vattenkastanjerna. Lägg gärna isbergssalladen i kallt vatten så blir den krispig. Gör gärna en god dipssås med ingefära och doppa de små godingarna i. Serveras med ris eller nudlar för en komplett rätt.

Asiatiska färsbiffar med chilisås
4 portioner

1 liten burk vattenkastanj
2 stjälkar salladslök
0,5-1 kruka koriander
500 g fläskfärs
3 msk cashew chilisås (Mrs Chengs) eller sweet chilisås
1 ägg
salt eller fisksås
olja till stekning

Tillbehör: ris, salladsblad, koriander, hackade chili, hackade jordnötter eller cashewnötter och chilisås.

Finhacka vattenkastanjen eller riv den grovt på rivjärn, strimla salladslöken och koriandern fint, även stjälken. Blanda med färs, chilisås och ägg. Smaka av med salt och fisksås. Testa gärna en färsbiff i mikron och justera sältan efter provsmakning. Forma till ca 16 st små biffar. Stek dem i omgångar, ca 3 min per sida, i olja. Servera med tillbehören.

Servera gärna med en dipsås på:

3 msk japansk soja
3 msk socker
1 msk riven ingefära
1,5 msk fisksås
saften av 1,5 lime
1 finhackad chili

 Skriv ut