Finfin grillsallad

Foto: Matilda Lindeblad

Underbar grillad sallad men sommarsmaker. För vi har väl sommar än? Salladen är god som den är eller som tillbehör till grillat kött, gärna med en yoghurtsås.

Sallad på grillad zucchini med persika, mynta, feta och citrondressing

Salladen blir mer mättande om man blandar ner lite kokt bulgur eller matvete. Eller varför inte grillad potatis om det finns något kvar från gårdagens middag. Fetaosten kan bytas ut mot andra ostar med lite sälta som parmesan eller halloumi.
4 portioner

300 g zucchini
4 st persikor
80 g rucola
0,5 kruka mynta
150 g fetaost
3 msk rökta eller rostade sötmandlar

Citron- och chilidressing
1 citron
1 röd chilipeppar
2 msk citronsaft
4 msk olivolja
1 tsk honung
salt, svartpeppar

Tvätta och riv citronen fint. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda samman med övriga ingredienser till dressingen. Skär zucchinin i tunna skivor, på längden eller som skivor. Skär persikorna i halvor och ta bort kärnorna. Pensla med olja och grilla 5-10 min tills de mjuknat. Blanda rucola, zucchini, persikor och mynta blad på ett stort fat. Smula över fetaosten och häll över dressingen. Hacka nötterna grovt och strö över salladen.

Receptet har tidigare varit publicerat i tidningen Lantliv Mat & Vin

 Skriv ut