Familjens bästa fisk
Hej alla barnfamiljer och fiskfobiker där ute! Här kommer ett grymt tips för er som vill äta mer fisk – gör fisktaco, eller fish taco som det heter om man ska vara lite mer trendig. Om du inte redan har Panko i din ägo så måste du köpa det. Det är ett japanskt ströbröd med lite större krispigare flingor som inte alls smakar så “gammalt” som vanligt ströbröd ibland kan göra. Panko finns i den asiatiska hyllan på en bättre sorterad livsmedelsaffär. Förutom panko behöver du förstås fisk. Välj en vit färsk fisk t ex torsk, kummel eller kolja eller en vanlig lax. Sen är det bara att lägga till de vanliga tacotillbehören: guacamole, sallad, gräddfil, ost, majs och salsa. Det bästa med fisktaco är att alla kan lägga på sina favoritgrejer och att man också kan variera tillbehören beroende på tid och lust. Det funkar utmärkt med färdigtköpt salsa en trött fredag medan det en pigg onsdag smakar extra gott med hemgjord mangosalsa. Sen kan man ju önska att barnen lägger på någon annan grönsak än majs. Men, men de äter ju i alla fall fisk!
Fish taco
500 g färsk fiskfilé
1 dl vetemjöl
2 stora ägg
ca 3 dl panko
salt, svartpeppar
smör eller olja till stekning
Dela fisken i mindre bitar. Ju plattare bitar desto kortare stektid. Salta och peppra. Vänd fisken först i mjöl, därefter i uppvispat ägg och sist i panko. Stek i rikligt med smör eller olja.
Tillbehör
Hackad sallad, tomat, majs och lök eller den här färgklicken
Skivad avokado eller guacamole
Salsa, köpt eller hemgjord t ex den här mangosalsan
Riven ost och gräddfil
Skriv ut