Bäst brinner fläsket med glaze!

Foto: Matilda Lindeblad

Fläskkarré på spett med glaze
Köp en färdig glaze, gärna med en söt och rökig smak, t ex honungs och chipotle, eller gör en egen, Glazen penslar du på köttet mot slutet av grillningen, när det nästan är färdigt.
6 portioner

800 g fläskkarré
6-8 st Grillspett
1,5 dl Glaze
2 st apelsiner att grilla
Skär fläskkarrén i stora tärningar. Krydda med salt och svartpeppar och trä upp på spett. Pensla med glaze mot slutet av grillningen. Dela apelsinerna och lägg på grillen med snittsidan nedåt. Grilla tills de har fått fin färg.

Aprikosglaze med ingefära och senap
1 dl aprikoser, torkade
1 st apelsin, saften från
1 dl honung
2 msk soja
2 tsk sambal oelek
2 tsk Colemans senapspulver
2 krm ingefära
2 msk olja
salt, svartpeppar

Hacka aprikoserna grovt. Lägg i en kastrull tillsammans med alla ingredienser förutom oljan och koka 15-20 minuter tills aprikoserna är mjuka. Mixa till en slät sås. Blanda ned oljan och smaka av med salt och svartpeppar. Låt svalna.

Receptet har tidigare varit publicerat i tidningen Lantliv

 Skriv ut