Fluff
Det kanske inte är slumpen men två gånger på samma dygn stöter jag på fluff. Först kryper kladdkakemästarinnan Mia Öhrn fram bakom stenen och provar att göra lakritsfluff. När sedan rara Johanna Westman bjuder på kryddkokt frukt med godisfluff till morgonkaffet känner jag att det här, det måste bloggas om.
Så här gör man: Smält ditt favoritgodis med vispgrädde. Låt det kallna i ett par timmar eller över natten och vispa det sedan fluffigt. Fluffet spritsas sedan snyggt eller klickas gott på tårtor, bakverk eller frukt. Fluffet är inte superfluffigt, som i luftigt, utan snarare ganska tätt och nästan geléaktigt.
Jag kan tänka mig att man kan fluffa det mesta men jag skulle nog gå för de chokladiga godisarna som skumbanan, dumle, snickers eller bounty. Eller så gör man det urmoderliga, mashmallowfluffet, eller spejsar ut och testar geléhallon.
Skriv ut