Frossa i superlativer

Foto: Lennart Weibull

Rostat kikärter i ugnen har jag gjort länge men nu har jag kommit på värsta “hacket” för att snabba upp processen. Jag rullar dem bara i maizena och valfri krydda (jag gillar curry och chili ihop men paprikapulver, spiskummin, bockhornsklöver är annat jag kan tänka mig) och steker dem snabbt i rikligt med olja. Perfekta små ärter att toppa en sallad, en soppa eller ha som snacks före maten. Helt enkelt ett smart, snabbt, smakrikt och grönt proteintillskott. Slut på superlativer.

Snabbrostade currykikärter

1 burk kikärter, ca 400 g
2 msk maizena
0,5 tsk curry
1 krm chilipeppar
olja till stekning
salt
svarta sesamfrön och koriander till garnering

Skölj kikärterna i kallt vatten genom en sil. Torka dem torrt med ett hushållspapper. Blanda dem med maizena, curry och chili. Stek dem på hög värme i rikligt med olja ca 1 minut tills de fått lite färg och är knapriga. Lägg upp på ett hushållspapper så att överflödigt fett rinner av. Salt. Garnera ev. med svarta sesamfrön och koriander.

Receptet har tidigare varit publicerat i tidningen Ica Buffé

 Skriv ut