Gräddfilspannacotta anyone?

Kanske en gräddfilspannacotta med småkakor kan passa till midsommar? Här kan du läsa mer om gräddfil.

Pannacotta med gräddfil och jordgubbar
Gör gärna dubbel sats av smulorna. De går bra att förvaras, både gräddade och ogräddade i frysen. 6 portioner.

2 gelatinblad
1 vaniljstång
1 dl socker
3 dl vispgrädde
3 dl Arla Köket ekologisk gräddfil
1 ask jordgubbar
socker och mynta till servering

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela under tiden vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp socker, grädde, vaniljstång och frön. Rör ner gelatinbladen. Låt svalna något och vänd sist ned gräddfilen. Häll upp i glas och kyl i minst 2 timmar. Rensa och dela jordgubbarna och strö över lite socker. Garnera med mynta och strö över bondkaks-smulor.

Småkakssmulor
1,25 dl vetemjöl
0,5 dl socker
50 g smör
1 krm bikarbonat
0,5 msk ljus sirap
0,5 påse (25 g) flagad sötmandel
en nypa vatten

Mixa eller nyp ihop alla ingredienser utom mandel till smulor. Tillsätt eventuellt lite vatten och nyp ihop degen med mandeln. Strö smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200° i ca 7 minuter. Rör gärna om en gång under tiden. Låt svalna.

 Skriv ut