Var Magnus eller Tina först?

Foto: Lennart Weibull

Jag lärde mig att grilla melon av Kock-Magnus men jag tror även att Mat-Tina har grillat melon i teve. Det är oklart vem som kom på receptet först men det som är säkert är att det är gott. Melonen blir sötare på grillen och får fina smakkamrater i form av citron, fetaost och mynta. Gott till det mesta.

Grillad melon med mynta och fetaost
Vattenmelonen blir ännu sötare på grillen och ett gott tillbehör till grillat kött, kyckling eller lax.

1 stor vattenmelonklyfta (à ca 800 g)
4 msk olivolja
100 g fetaost
finrivet skal av 1/2 citron
1/2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymalen svartpeppar

Skär melonen i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla dem runt om med hälften av oljan.
Grilla melonskivorna på bägge sidor tills de fått fin färg. Lägg upp på ett fat.
Smula över fetaosten. Strö över citronskalet och fördela citronjuice och resterande olja. Krydda med salt och peppar. Garnera med myntan.

Receptet har tidigare varit publicerat i tidningen Ica Buffé

 Skriv ut