En familjetradition

Foto: Matilda Lindeblad

Alla familjer har sina traditioner. Och också sina hemligheter. Det här receptet är inte en hemlighet, snarare tvärtom, vi talar om det till alla oavsett om man vill höra eller inte. Vi vill nämligen att hela världen ska upptäcka grillat knäckebröd. För att det är så sjukt gott! Lägg på brödet när glöden nästan har falnat helt, då när du egentligen är för mätt för att äta något mer. Knäckebrödet kommer att bli brunt, krispigt och smöret du lägger på kommer att smälta. Det kommer att vara så gott att du vill ta en till. Det är vår familjs sommartradition. Låt det nu bli din!

Grillat knäckebröd med olivsmör
När glöden börja falna grillar vi knäckebröd. Lägg på en klick smör på det varma knäckebrödet och låt det smälta. Olivsmöret är överkurs, det räcker med ett gott salt smör. Absolut beroendeframkallande!

Olivsmör
50 g smör, rumstempererat
2 tsk tapenade, svart eller grön
Lite citronsaft eller tabasco
Svartpeppar
Timjan till garnering

Vispa smöret vitt och fluffig med en elvisp. Blanda i tapenade, citronsaft och nymalen svartpeppar.

Receptet har tidigare varit publicerat i Lantliv Mat & Vin

 Skriv ut