Grillveckan avslutas!

Foto: Matilda Lindeblad

Grillveckan avslutas med en lättlagad vegetarisk “burgare”. Vad som får kallas burgare brukar det bråkas om men jag tycker man kan vara generös och säga: allt man lägger mellan två burgarbröd. Det här är en enkel men smakrik variant, tack vare den citronpicklade löken och coleslaw med chipotle. Grilla gärna potatis och servera till.

Halloumi- och zucchiniburgare med chipotle coleslaw
Spetskål kan bytas ut mot vitkål, savoykål eller rödkål.

4 portioner

1 stor zucchini, ca 350 g
2 st tomater
1 stor rödlök
2 msk citronsaft
4 hamburgerbröd
300 g halloumi- eller halloumiburgare
4 grönsalladsblad
salt, svartpeppar och olivolja
basilika till garnering

Spetscoleslaw med chipotle
1 klyfta spetskål, rödkål eller vitkål, ca 150 g
1 stor morot, ca 150 g
0,5 st äpple
2 salladslökar
2 tsk chipotlepasta
3 msk yoghurt 10 %
1,5 dl majonnäs
salt

Börja med coleslawen. Strimla kålen fint. Skala och riv moroten grovt. Riv äpplet och strimla salladslökarna. Blanda samman allt med övriga ingredienser. Smaka av med salt. Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Skala och strimla rödlöken och massera in citronsaften. Skiva tomaterna. Pensla zucchinin med olja och grilla 5-10 min tills den mjuknat och fått fin färg. Grilla halloumin och bröden lätt. Montera burgarna med coleslaw, sallad, tomater, rödlök, zucchini och ost.

Receptet har tidigare varit publicerat i tidningen Lantliv Mat & Vin

 Skriv ut