Grymma små godingar

Foto: Lennart Weibull

Grymt gott tillbehör till både skinkan och revbenspjällen men också en god vegetarisk helrätt om man lägger till lite ris och friterad tofu. Vill du ha mer chilismak på såsen och kanske vara liiite mer 2015 så kan du tillsätta lite sriracha. Tricket för att få till brysselkålen är att rosta dem riktigt hårt så att de får en knaprig yta.

Rostad brysselkål med sesamfrön och ingefärsdressing

500 g brysselkål
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk
rostade sesamfrön
koriander till garnering

Ingefärsdressing
1 dl majonnäs
0,5 dl créme fraiche
1 msk riven ingefära
1 msk sweet chilisås

Sätt ugnen på 200°. Skär av lite på botten på brysselkålen. Dra av de lösa bladen långt det går. Skär av lite till på botten och fortsätt tills det bara är en hård rund boll kvar. Dela den på mitten. Lägg allt på en plåt. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem. Lägg dem med kålen. Krama in olivoljan och salta. Grädda i 10 minuter tills kålen börjar få fin färg. Rör om en gång under tiden. Blanda under tiden samman ingredienserna till dressingen. Strö över sesamfrön och garnera ev. med koriander.

Receptet har tidigare varit publicerat i tidningen Ica buffé

 Skriv ut