Gurka och fläder

Foto: Matilda Lindeblad

Ängligen är flädern här. Och snart även midsommarafton även om det just idag känns som om man snarare vill bjuda på Irish coffee än gurkmargarita. Men det ena utesluter väl inte det andra?

Gurkmargarita med fläder
En frisk och lite annorlunda margarita med gurka som med rom istället för tequila blir en lika god daiquri. Servera gärna några nyplockade jordgubbar till.
4 glas

1 stor gurka
1 stor lime
1 dl tequila eller rom
1,5 dl koncentrerad flädersaft
15 blad mynta
ca 3 msk florsocker
krossad is, lime och salt
mynta, fläderblomma och limeskal till garnering

Skala och kärna ur gurkan och skär den i mindre bitar. Tvätta och riv skalet av limen och pressa saften. Mixa gurka, limesaft, sprit, flädersaft och mynta med krossad is. Smaka av med florsocker. Gnid kanten på glaset med en limeklyfta. Häll salt på en tallrik och doppa kanterna i saltet. Häll upp drinken och garnera med mynta, fläder och limeskal.

TIPS: Istället för att salta glaskanten kan du smaksätta drinken med ett kryddmått salt. Saltet fördjupar smakerna.

Receptet har tidigare varit publicerat i Lantliv Mat & Vin

 Skriv ut