Hallonlycka!

Halloncurd kan vara en av de godaste produkterna som någonsin skapats. Om man dessutom har turen att springa på ett par mogna persikor är lyckan fullkomlig. Då kan man nämligen göra pech melba curd. Curden är god på rostat bröd, brioche och skorpor. Den är underbar på en marängtårta eller mellan två tårtbottnar och den funkar fint tillsammans med en frisk cream cheese. Vågade njutare och njuterskor smaksätter curden med lite lakritspulver.

Peachmelba curd
Gott till marängswiss och tårtor, på skorpor eller kex med cream cheese. Hittar du inte mogna persikor eller nektariner är det bättre att ta bara hallon och ev. öka mängden socker. Är du riktigt vågad smaksätter du curden med lakritspulver. Curden håller ca 1 vecka i kylskåp.

200 g hallon, frysta eller färska
300 g persikokött, ca 5 stora persikor
4 äggulor
1,5 dl strösocker
125 g smör
ev. 1-2 tsk lakritspulver

Tina hallonen om du använder frysta. Mixa hallonen och persikokött och häll i en finmaskig sil för att sila bort kärnorna. Använd baksidan av en träsked för att pressa ur all saft. Koka upp saften, äggulor och socker. Värm under omrörning tills smeten tjocknar och är drygt 75°. Blanda ev. ned lakritspulver. Skär smöret i bitar och vispa ned. Fotsätta att vispa tills curden kallnar och tjocknar.

 Skriv ut