En ljuvlig mexikanare

Foto: Matilda Lindeblad

En mexikansk klassiker som gör både frukost- och lunchälskare glada. Och även om det är tortillachips på bilden så föredrar jag det mjukare tortillabrödet till så att man kan sörpla upp den goda tomatsåsen. Eller båda så får man det ljuvliga krispet också.

Huevos Rancheros med chorizosmulor
Satsa på en rå chorizokorv av bra kvalitet så blir du belönad med snygga smulor, god smak och en kryddig olja att smaksätta tomatsåsen med.

4 portioner

1 liten gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 jalapeno eller grön chilipepparfrukt
1 burk körsbärstomater
1 tsk oregano
0,5 tsk spiskummin
olja till stekning
salt, svartpeppar och socker

Till servering
4 st chorizokorvar, helst råa
4 st ägg
2 dl tortillachips eller 4 mjuka tortillabröd
gräslök eller koriander till garnering

Finhacka löken och fräs den genomskinlig i olja, ca 5 min. Kärna ur och finhacka chilin. Låt den fräsa med i 1 min. Tillsätt tomaterna och kryddorna och låt såsen koka ihop ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Ta bort skinnet från korven och smula innanmätet lätt. Stek i lite olja ca 5 min tills korven är knaprig. Stek äggen. Servera äggen med tomatsås, chorizosmulor och tortillachips eller mjuka tortillabröd. Garnera med gräslök eller koriander.

 Skriv ut