Sill i julskrud

Foto: Matilda Lindeblad

Ähh, vi fortsätter väl med sill bonanzan medan julen står för dörren och andan är uppe. Här är en variant med mer klassiska julsmaker som kanel, stjärnanis, nejlika och kryddpeppar. God och oerhört snygg med lingon som ger syra till det söta och feta.

Lingonsill med smak av julens kryddor

Underbara julsmaker i en snygg kryddsill med syrliga lingon.
4 portioner

0,5 dl ättikssprit
1 dl honung, ej flytande
2 dl vatten
2 st kanelstänger
2 st stjärnanis
1 bit torkad pomerans
5 krossade kryddpepparkorn
5 nejlikor
1 burk inläggningssill á 420 g
0,5 st röd lök
1 dl lingon
gräddfil till servering

Koka upp ättika, honung, vatten och kryddor. Koka ca 5 min. Låt svalna. Sila sillen och skär den i bitar. Skala löken och skär den i tunna klyftor. Lägg ned sillen, löken och lingonen. Låt stå 1 dygn. Servera sillen med gräddfil.

Receptet har tidigare varit publicerat i tidningen Lantliv Mat & Vin

 Skriv ut