Hej kantarell!

Foto: Matilda Lindeblad

Kantarellsmörgås med rädis- och kumminsallad
300 g kantareller
2 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1,5 dl vispgrädde
4 skivor surdegsbröd
1 dl riven prästost
salt och peppar

Rädissallad:
12 rädisor
1 tsk kumminfrö
1?2 tsk flingsalt
2 tsk olivolja

Sätt ugnen på grill 225°. Rensa svampen. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Tillsätt svampen och stek ca 5 min. Tillsätt grädden och låt koka ihop. Smaka av med salt och svartpeppar. Rosta bröden och lägg dem på en plåt. Lägg på svampen och strö över osten. Gratinera tills osten börjar få färg, ca 3 min. Strö över gräslök. Skiva rädisorna. Stöt kumminfröna lätt i en mortel och blanda med saltet. Toppa rädisorna med kumminsaltet och olivoljan vid servering.

 Skriv ut