Sovmorgon

När barnen tar sovmorgon ända till klockan nio måste det firas. Champagne! En snabb verklighetscheck och jag tänkte om, det fick bli plättar. I huvudet hade jag ett recept på kokosplättar från senaste numret av AOM, gjort av Cecilia Davidsson. Jag la till lite bakpulver för att få dem lite fluffigare, lite vanilj för den goda sakens skull och toppade med kardemummakräm – för att jag älskar kardemumma och yoghurt. De var supersmaskiga och riktigt mättande. Nyttigt beror nog på vilken falang du tillhör men nyttigt var inte på min agenda. Jag skulle ju fira.

Kokosplättar med kardemummakräm
Rismjölet gör plättarna lite spröda och inte så stabbiga men det går säkerligen bra att byta till vanligt vetemjöl. Kokossmaken är inte särskilt påtaglig, vilket jag gillar, men den som vill ha en större kokosupplevelse strör över lite rostad dito.

1 burk kokosmjölk
3 ägg
2 dl rismjöl (eller vanligt vete)
1 tsk äkta vaniljsocker
yttepytte salt
smör, olja eller kokosfett till stekning

Till servering:
2 dl yoghurt, 10%
1 tsk kardemummakärnor
1 msk honung eller lönnsirap
frukt t ex granatäpple, ananans, hallon eller blåbär
lönnsirap el honung
myntablad

Rör samman ingredienserna till plättarna och låt vila 15 min. Blanda under tiden samman yoghurt, kardemummakärnor och honung till en kräm. Ställ kallt. Skär frukten i bitar. Stek plättarna i valfritt fett. Toppa med frukt, kardemummakräm och lönnsirap. Och mynta för att det är snyggt och gott.

 Skriv ut