Sluta fira. Börja fira.

Ni kan inte ana hur stort Valentine´s day är i Usa. Limited editions av det mesta började säljas så snart granen dansat ut. För tre veckor på Walmart i Chiefland (Parentes: Det var en Super Walmart som är öppet dygnet runt och besöket var en studie av folk och folk, och en blandning mellan tragik och nöje, nästan så här faktiskt ) fanns det mitt i butiken två rader á 20 meter med hjärtformade prylar. Vad gör de av de hyllmetrarna sen? Laddar inför halloween?

I söndags var det mer folk i varuhusen än vid jul. Här i Sverige var det inte riktigt samma rusch idag, men jag måste erkänna att mina jetlaggade fötter inte tog mig särskilt långt. På banken bjöds varken på choklad eller kaffe men i dimmorna på Konsum sålde de jordgubbar i hjärtformade askar. Stackars firare som gick på den smaklösa niten.

Nu är dagen slut så nu tycker jag att det är på plats att lägga ut ett gott recept. Till en annan dag. Som är bättre att fira.

Glasstrifle med kokosströssel
Sött, segt, kallt och syrligt i en dessert som är lättlagad när man får oväntat besök eller blir akut sötsakssugen. Strösslet räcker till 8 personer. Frys gärna in det som blir över eller halvera satsen.

Kokosströssel
200 g kokos
50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
½ lime, skalet från

Blanda alla ingredienser. Låt vila 10 minuter. Bred ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 °i ca 10 minuter. Vänd ett par gånger under tiden så att smeten inte bränns. Låt svalna.

Till servering:
hallon, frysta
vaniljglass
vispad grädde ev. blandat med lemoncurd
citronmeliss

Värm hallonen i en kastrull med lite socker. Varva hallon, glass, grädde/lemoncurd och kokosströssel i glas. Garnera med citronmeliss.

 Skriv ut