Krabbsallad deluxe

Foto: Matilda Lindeblad

Krabba med äppel- och fänkålssallad
Krispigt fräscht och alldeles underbart. Lägg till mjukkokta ägg och några kokta färskpotatisar och du får en matigare middag eller lunchsallad.
4 förrättsportioner

2 st syrliga äpplen
1 stor fänkål
0,5 st granatäpple
1 påse blandad sallad, ca 80 g
2 msk kapris
2 msk gula russin
2 st krabbor

Honungs- och senapsdressing
2 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1,5 msk flytande honung
3 msk olivolja
salt och svartpeppar
ev. lite finhackad röd chili

Börja med att blanda samman ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Skiva äpplena och fänkålen tunt, gärna med mandolin eller med osthyvel. Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda äpple, fänkål, kapris, russin, granatäpplekärnor och sallad på tallrikar eller ett stort fat. Blanda med dressingen. Dela krabban och ta ur köttet och blanda med salladen eller servera krabban vid sidan av. Citronvatten att skölja händerna i brukar uppskattas av de ätande.

Receptet har tidigare varit publicerat i Lantliv Mat & Vin

 Skriv ut