Sött och syrligt med ett gott hjärta
Krusbärsmuffins med mandelmassegömma
En underbar mandelgömma döljs under krusbär och mandelspån. Det spelar inte någon roll om du tar röda eller gröna krusbär och du kan även testa med rabarber.
10 st muffins
150 g krusbär
100 g mandelmassa
150 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
2 ägg
0,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g mandelspån eller splitter
muffinsformar
Lägg undan 10 st krusbär till garnering. Mosa resterande bär och riv mandelmassan. Blanda samman. Vispa smör och socker poröst. Knäck i äggen, ett i taget, och tillsätt mjölken. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta i blandningen i äggsmeten. Fyll muffinformar till drygt hälften, lägg i krusbärsmoset och fyll på med resterande smet. Tryck i ett krusbär i varje muffin. Grädda i 200 °i ca 15 min.
Receptet har tidigare varit publicerat i Lantliv Mat & Vin
Skriv ut