Mumsiga kycklingburgare

Foto: Jenny Grimsgård

Gör gärna eget hamburgerbröd t ex efter det här braiga receptet .Knepet för att få till krispiga sötpotatisklyftor är att skära klyftorna tunt, ha relativt mycket olja och hög värme. Och den där krispiga kycklingen vet ni väl redan hur ni ska få till? Ja, just det köp kyckling med skinn och stek skinnsidan först. Det där snygga rosa på bilden är hallonmilkshake med marshmallows. Alldeles för onyttigt för den här bloggen:-)

Kycklingburgare med hemgjord bbqsås och sötpotatisklyftor
Kyckling med skinn blir frasigt och gott till den söta potatisen och det mjuka brödet. Egengjord BBQ- sås ger extra sting. Burgarna är små så att man kan äta många.
4 portioner

8 st kycklinglårfiléer med skinn
4 eller 8 st små hamburgerbröd
3 st tomater i skivor
1 avokado i skivor
2 msk majonnäs
1 romansalladshuvud
salt och peppar

Salta och peppra kycklingen. Stek den med skinnet nedåt i lite olja i en stekpanna ca 7 min. Vänd och stek köttsidan ca 3 minuter. Rosta ev. brödet. Montera burgarna med majonnäs, sallad, tomatskivor, avokado, kyckling och bbqsås. Servera sötpotatisklyftorna till.

Bakade sötpotatisklyftor
2 stora sötpotatisar
2 msk olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin eller 1 msk torkad

Dela potatisen i tunna klyftor och lägg den på en plåt. Häll på olja, vitlök och rosmarin. Baka potatisen i 225 grader i ca 30 min. Rör om en gång under tiden.

BBQ-sås
1 st vitlöksklyfta
0,5 st gul lök
500 g krossade tomater
3 msk farinsocker
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk senapspulver, Colemans
1 msk vit vinsvinäger
1 tsk chipotlepasta
olja till stekning

Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i lite olja i en kastrull. Tillsätt tomater, socker och alla kryddor. Koka ca 10 min. Mixa ev såsen. Smaka av med salt och ev mer chipotlepasta.

 Skriv ut