Burgare på italienska
Laxen sällskapar med parmesanost och basilika i de här omväxlande burgarna. Stek dem inte för länge så behåller de sin saftighet.
Laxburgare med parmesanoch basilika och fänkålsslaw Lagom till 4 normalätande vuxna. Är de 4 hungriga passar det bra att servera potatisklyftor till.
500 g lax
2 tsk dijonsenap
1 dl finriven parmesanost
¾ dels kruka färsk basilika, hackad
1 ägg
1 dl pankoflingor eller vanligt ströbröd
salt och svartpeppar
olja till stekning
Fänkålsslaw
1 medelstor fänkål
1 litet äpple
2 msk smetana eller crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk vit balsamvinäger
salt, svartpeppar och socker
hamburgerbröd, romansallad, tomat och rödlök
potatisklyftor till servering
Rensa och finhacka laxen. Blanda den med senap, ost, basilika och ägg. Krydda med salt och svartpeppar. Forma till 4 st burgare. Lägg pankoflingorna på en skärbräda eller ett fat och vänd burgarna i ströbrödet. Stek dem ca 1 min på varje sida i olja på medelvärme tills de är frasiga på utsidan men har en rå kärna i mitten. Servera med bröd, fänkålsslaw, sallad, tomat och rödlök. Potatisklyftor passar fint till, för den som vill ha ett riktigt ”meal”.
Receptet har tidigare varit publicerat i Lantliv Mat & Vin.
Skriv ut