För den exotiskt lagde

Foto: Katja Halvarsson

För den exotiskt lagde finns här ett väldigt spännande recept på en drink med lynchee och grapefrukt. Lynchee är den där vita frukten som ofta köps inlagd på burk. Glöm inte paraplyet, det är en viktig del av upplevelsen!

Lynchee- och blodgrapecocktail
Grapefrukt juice ger bra balans till den söta lyncheejuicen men du kan självklart byta ut den mot en annan, mindre bitter sort t ex mandarinjuice .
ca 1 liter

1 burk med lyncheefrukter i sockerlag ca 550 g
5 dl blodgrapejuice eller annan juice
1,5 dl vodka gärna med mandarinsmak
krossad is
ätbara blommor eller apelsinskal och paraplyer

Mixa lyncheefrukten med sockerlagen och juice. Sila eventuellt för att få bort fruktköttet. Mixa igen med isen och vodkan precis vid servering. Häll upp i glas och garnera med blommor och paraplyer.

Receptet har tidigare publicerats i Elle mat & vin

 Skriv ut