Detox

Ibland snubblar man över saker, recept, kläder, killar eller annat önskvärt som man bara känner – den/det här måste jag bara ha! Så var det när jag läste receptet på “summer corn salad”. Det lät ju så d-a bra, och dessutom precis vad jag behövde så här post-semester-jag-måste-köpa-ny-garderob-det-är-kris.

Så idag till lunch blev det rå majssallad med inspiration hämtad från Heidi på 101 cookbooks. Majssalladen varvades med en syrlig hummus och sallad mellan två bröd. Den hade säkert varit grymt som tillbehör till både kyckling och kött.

Om det är någon som tycker att chilin ser ut som den är lätt pudrad med potatismjöl så är den inte det. Den har bara varit på mellanstationen – frysen – och vänt på väg till de sälla jaktmarkerna. För övrigt är frysen en av de bättre ställena att förvara chili på, alltså ska man inte se frysen som en mellanstation i det här specifika fallet. Det samma gäller för t ex citrongräs och limeblad.

Rå majssallad med edamamebönor och rostade sesamfrön
4 små portioner

2 färska majskolvar
2 dl edamamebönor, frysta och tinade
3 msk sesamfrön
2 msk pumpafrön
2 msk olivolja
1 msk citronsaft, färskpressad
1 msk råsocker
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/4 dels färsk chili, finhackad
salt, svartpeppar

Ta av blasten från majsen och skär av kornen med en vass kniv. Blanda dem med edamamebönor i en skål. Rosta fröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Blanda övriga ingredienser till en dressing och häll över majsen och bönorna. Toppa med de rostade fröna.

 Skriv ut