Godmorgon matnörd!

Godmorgon matnörd. Idag ska du börja morgonen med en ljuvlig mandelsmoothie på ingredienser som du var tvungen att impulsköpa. Det lät ju så spännande; ett pulver från ett sydamerikanskt träd som smakar söt kola och kanel.

Mesquitepulver ska tydligen påverka insulinproduktionen positivt och det är fullt av nyttigheter som possatium, kalcium, fosfor, magnesium mm. Som alltid när det är sådana här “superpulver” så undrar jag hur mycket man egentligen får i sig av nyttigheterna när man som jag, lägger i 1 tsk i smoothien. Smakar du på pulvret på stående fot kommer du att känna en söt kolaliknande smak men också en lite metallisk bismak som hänger kvar i munnen. Jag är säker på att min burk med mesquitepulver inte kommer att dö museidöden – den var alldeles för dyr för det – men bismaken gör att jag nog inte kommer att köpa det igen.

Mandelmjölk och mandelsmör är nyttigheter jag återkommer till med jämna mellanrum. Mandelsmör är en sympatisk produkt med bara två ingredienser på listan, mandel och salt. Det är enkelt att göra själv och ännu enklare att köpa. Nu, så här tre timmar efter frukost kan jag konstatera att smöret bidrar till en riktigt bra sak – jag är fortfarande mätt.

Hallonsmoothie med mandelmjölk
Känn inte att du måste köpa trädpulvret men prova gärna mandelmjölk. Mjölken ger en ljuvlig mandelsmak till smoothien men kan självklart ersättas med vanlig mjölk, vaniljyoghurt eller yoghurt.

1,5 dl frysta hallon
2 tsk mandelsmör
2 dl mandelmjölk
1 tsk mesquitepulver
0,5 st banan*

Blanda allt i en mixer. Mixa slätt och servera i glas som mellis eller frukost.

  • Jag glömde bananen i den första receptsvängen och nu har jag provat både med och utan. Banansmaken gifter sig bra med mesquitepulvrets kolasmak. Utan banan blir smoothien syrligare och kanske behövs smaken balanseras med en liten dutt honung.

 Skriv ut