Magiska morötter
En liten magisk matsked med kokosfett gör att de här morötterna smakar Indien eller exotiskt om man så vill. Magiskt gott. Kokosfett hittar du i en burk på hälsokosthyllan, Biofood har bra sorter. Den som vill förstärka det indiska låter lite spiskummin eller gula senapsfrön fräsa med i pannan.
Morötter med kokos och apelsin
500 g morötter
1 msk kokosfett
1 jalapeño
1 vitlöksklyfta
ca 0,5 dl apelsinjuice
lite socker eller honung, salt och peppar
hackade färska örter som koriander, basilika eller persilja eller salladslök
Skala och skär morötterna i mindre bitar. Kärna ur och hacka jalapenon och vitlöken. Värm kokosfettet i en kastrull, stek chilin och löken däri någon minut. Tillsätt morötterna och häll på juice så att det nästan täcker. Sätt på ett lock och koka morötterna al dente, ca 3 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar. Vänd gärna ner hackade örter eller salladslök vid servering.
Skriv ut