Orientaliska smaker

Foto: Lennart Weibull

En härlig rödkålssallad som flirtar med orienten. Dressingen får lite extra julig smak av kardemumma med betoning på lite. Vill du har någon mer matigt till så passar både kyckling, fetaost och halloumi bra.

Rödkålsallad med mango, krämig tahinidressing och pitabrödschips

300 g rödkål
2 pitabröd
2 salladslök
1 stor morot
225 g tärnad mango
saften från 0,5 apelsin
1 msk olivolja
smör till stekning

Tahinidressing
5 msk tahini
saften från 0,5 apelsin
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk malen kardemumma
ca 4 msk vatten

Blanda ingredienserna till dressingen. Späd med vatten till en krämig konsistens. Skär pitabrödet i tärningar och stek dem knapriga i smör. Strimla rödkålen och salladslöken. Skala och strimla moroten. Massera in apelsinsaften och oljan och lägg grönsakerna på ett fat tillsammans med mangon. Ringla över lite av dressingen och toppa med pitabrödschips.

 Skriv ut