Orientaliska smaker
En härlig rödkålssallad som flirtar med orienten. Dressingen får lite extra julig smak av kardemumma med betoning på lite. Vill du har någon mer matigt till så passar både kyckling, fetaost och halloumi bra.
Rödkålsallad med mango, krämig tahinidressing och pitabrödschips
300 g rödkål
2 pitabröd
2 salladslök
1 stor morot
225 g tärnad mango
saften från 0,5 apelsin
1 msk olivolja
smör till stekning
Tahinidressing
5 msk tahini
saften från 0,5 apelsin
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk malen kardemumma
ca 4 msk vatten
Blanda ingredienserna till dressingen. Späd med vatten till en krämig konsistens. Skär pitabrödet i tärningar och stek dem knapriga i smör. Strimla rödkålen och salladslöken. Skala och strimla moroten. Massera in apelsinsaften och oljan och lägg grönsakerna på ett fat tillsammans med mangon. Ringla över lite av dressingen och toppa med pitabrödschips.
Skriv ut