Mrs Cheng´s pankopanerade fisk

Foto: Joel Wåreus

Det här är inte någon renlärig thailändsk rätt men en mycket god blandasiat. I Thailand hade de nog haft stekt räkor i woken men vi väljer en krispig närproducerad fisk. Panko är ett japanskt ströbröd som gör frasiga under med fisken. Köp när du hittar och använd precis som vanligt ströbröd. Med den skilladen att Panko är tusen gånger godare. Maten är lätt att barnanpassa – fisken är frasig och mild som det är lätt att lägga undan lite nudlar och grönsaker, innan de blandas med curryn.

Wokade nudlar med röd curry och frasig fisk
4 portioner

500 g frysta eller färska wokgrönsaker
1 burk röd currygryta
300 g äggnudlar
500 g fast fisk, t ex lax, kolja eller torsk
1 ägg
2 msk vetemjöl
3 dl panko, japanskt ströbröd
salt, olja till stekning
Tillbehör: koriander och limeklyftor

Stek grönsakerna i olja enligt anvisning på förpackningen eller tills de är krispiga. Häll på den röda curryn och låt allt bli varmt. Koka äggnudlarna 2 min, blanda ned i curryn och låt allt bli varmt. Skär fisken i mindre bitar och salta. Vispa upp ägget. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägg och därefter i ströbröd. Stek i olja ca 4 minuter. Servera med tillbehören.

 Skriv ut