Lättlagad päronmarmelad

Foto: Jenny Grimsgård

En variant på den här lättlagad marmeladen. Same same but different.

Päronmarmelad med rosmarin och valnötter
Gott till ostbrickan t ex till Brilliant Savarin eller en get, eller vitmögelost. Vill man ha lite extra drag på marmeladen kan man tillsätta lite calvados eller konjak till koket.

500 g skalade och tärnade päron, ca 4 st oskalade
500 g syltsocker
3 msk citronsaft
1 lagerblad
2 kvistar färsk rosmarin
1 dl valnötter
4 msk gula russin

Lägg päron, socker, citronsaft, lagerbladet och rosmarinkvistarna i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min på medelstark värme tills päronen är mjuka. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Hacka dem grovt och rör ner dem tillsammans med russinen. Låt svalna något och häll upp på en väl rengjord och gärna steriliserad burk.

Receptet har tidigare varit publicerat i Elle Mat & Vin

 Skriv ut