Påskharen levererar

Foto: Roland Persson

Påskharen levererar inte några chokladägg i år men väl ett recept med pocherade ägg och en sås “to die for”. Det du nästan kan/ska offra ditt liv för är en hollandaise på brynt smör (brukar kallas noisette på restaurangspråk.) Såsen är verkligen dundergod och passar perfekt till fisk, eller som här till ägg och sparris. Glad påsk!

Sparris med pocherat ägg och hollandaise på brynt smör

4 portioner

500 g sparris
3 äggulor
200 g smör
2 msk vatten
1 msk citronsaft
1 krm salt
3 msk rostade hasselnötter
4 st ägg
skalet från 1 citron
körvel till garnering

Börja med såsen. Bryn smöret i en kastrull, häll av och låt svalna något. Vispa äggulor, vatten och citronsaft på medelvärme till en temperatur på ca 65°. Dra av från värmen. Droppa ner smöret lite i taget under ständig vispning. Smaka av med salt. Knäck äggen och häll ner i kokande saltat vatten med ättika. Låt sjuda ca 4 min. Ta upp äggen med en hålslev och lägg på ett fat. Ta bort den nedre hårda delen på sparrisen. Koka ca 2 min i lättsaltat vatten. Lägg upp direkt på fat. Klicka såsen på sparrisen, toppa med äggen, citronskal, nötter och körvel.

Receptet har tidigare varit publicerat på arla.se. Där hittar du flera fina recept med mycket grönt som passar till påsk

 Skriv ut