Slutet gott med Passionsfruktstryffel

Foto: Matilda Lindeblad

Mäktiga juveler som man gärna tar mer än en av. Förvara tryfflarna i kylen men njut dem rumstempererade.

Passionsfruktstryfflar
10 tryfflar

100 g mörk choklad 70%
2 passionsfrukter
1 dl vispgrädde
2 tsk honung
0,5 dl kakao

Finhacka chokladen och lägg den i en bunke. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innanmätet i en kastrull. Häll på grädden och honungen och koka upp under vispning. Sila passionsfruktsgrädden över chokladen. Vispa krämen blank. Ställ in i kylen ca 3 timmar. Rulla till kulor med hjälp av två skedar, ett kuljärn eller ett teskedsmått. Pudra över kakao och rulla runt så att tryfflarna täcks. Ställ kallt till servering men njut dem rumstempererade.

Receptet har tidigare varit publicerat i Lantliv nr 12 2011

 Skriv ut