Snabb och pepprig sill

Foto: Matilda Lindeblad

Guds, eller silltillverkarnas, gåva till mänskligheten är 5-minuters sill. Visserligen tar den lite längre att göra än 5 minuter men tidsinsatsen är förvånansvärt kort med tanke på vad man får. Här har jag smaksatt sillen med peppar, ost, citron och sprit. Också små gåvor till mänskligheten.

Pepparsill med västerbottensost och citron

Snabblagad sill med mycket smak. Fem peppar är en färdig kryddblandning som finns i påse; den består av svart-, vit-, grön-, krydd- och rosépeppar.
4 portioner

1 burk 5-minuterssill á 420 g
75 g västerbottensost
1,5 tsk fem pepparkryddblandning
1 tsk kryddat brännvin
skalet från 1 citron
2 dl crème fraiche
gräslök till garnering

Sila sillen och skär den i bitar. Riv osten grovt och mortla pepparn. Blanda ost, peppar, brännvin, citronskal och crème fraiche och vänd ner med sillen. Låt stå 1 timme. Garnera sillen med gräslök och ev. lite mer krossad peppar.

Receptet har tidigare varit publicerat i tidningen Lantliv Mat & Vin

 Skriv ut