Varning!

Foto: Matilda Lindeblad

Känsliga personer bör sluta läsa nu. Den här desserten är full med smör, vitt socker, vitt mjöl – gammalt och smuligt till på köpet – och säkerligen något E-nummer också. Dessutom är det sjukligt gott. En gång för länge sedan var det här receptet publicerat i Elle mat & vin. Så länge sen att jag undrar om Plopp finns kvar? Turligt nog så går det bra med annan choklad så det är bara att hoppas på ett välfylllt påskägg.
Glad Påsk!

Plopps äpplen
4 st äpplen, små röda
4 msk kokos
3 msk ströbröd
50 g + 25 g smör
130 g Plopp, ca 2 paket eller annan choklad
2 dl vaniljsås eller vaniljglass

Kärna ur äpplena med en urkärnare eller en kniv. Blanda kokos, ströbröd, smör och 2/3 delar av Plopp-kolan. Ställ äpplena i en ugnsfast form. Fyll hålen med Plopp-fyllningen. Grädda 20-30 min i 175° tills äpplena är mjuka. Lägg ev. över lite folie så att Plopp-massan inte blir bränd. Smält resterande smör med resterande Plopp i mikro eller på spisen till en sås. Servera äpplena ljumna toppat med lite Plopp-rippel och vaniljsås eller vaniljglass.

 Skriv ut