Potatissallad

Jag tror jag har blivit frälst! Man kan faktiskt bli salig när man får äta fina små italienska salsiccias och en mumsig potatissallad till lunch. Små fina fläskorvar passar ruskigt bra ihop med små fina potatisar. Självklart passar små fina potatisar även ihop med rökt lax eller halloumi om man hellre vill det. Häll dressing på potatisen när den är varm så blir salladen extra goffig. Den som tycker sig ha råd gör gärna dubbel sats av dressingen för extra goffighet. Serveras gärna med ett snyggt streck dijonsenap, bröd och en sallad.

Potatissallad med fänkål och korv

500 g färskpotatis
0,5 st liten fänkål
1 liten purjolök
0,5 burk marinerade kronärtskockor
1 grön paprika
3 msk olivolja
1 msk vitvins vinäger
1 msk honung
0,5 tsk dijonsenap
1 msk kapris
fetaost och örter efter behag
salt, svartpeppar

Till servering: korv och stark senap

Koka potatisen. Hacka under tiden grönsakerna i mindre bitar. Blanda samman olja, vinäger, honung och senap till en dressing. Häll av vattnet på potatisen och låt den svalna tills den går att hålla i. Då delar du den i mindre bitar och häller över dressingen. Krydda med kapris, salt och svartpeppar. Strö gärna över fetaost och hackade örter om du tycker det passar med tillbehöret.

 Skriv ut