Prima primörer
Sparris i alla ära men det är underbart att kunna frossa i krispiga och spröda “basgrönsaker”. Mild spetskål, peppriga rädisor och krispig purjolök kommer till sin rätt i en lätt primör-coleslaw. Just idag skulle jag nog servera kalvfärsbiffar med svecia på smörstekt surdegsbröd till. Imorgon skulle jag kanske steka fina fisken. Salladen är även god till grillat kött eller hamburgare, gärna med en rökig barbequesås.
Coleslaw på primörer
Välj en eller alla örter och variera gärna primörerna.
0,5 st spetskålshuvud, ca 250 g
0,5 st syrligt äpple
0,5 st liten purjolök
0,5 knippa rädisor
0,5 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 msk fransk senap
1 tsk dragon
salt, peppar och socker
finhackad körvel, basilika och/eller dill
Strimla kålen, riv äpplet och skiva purjolöken och rädisorna tunt. Blanda alla övriga ingredienser och smaka av med salt, peppar och socker. Blanda samman sås, grönsaker och hackade örter. Garnera med örter vid servering.
Skriv ut